NRK Meny
Lavendelskorper

Lavendel passer godt til mørk sjokolade og ristede hasselnøtter.

Foto: Fra TV-serien Strömsö / YLE

Lavendelskorper

Vi bruker allerede mange blomster til smaksetting av bakverk, selv om vi kanskje ikke tenker på det. Vanilje er frø fra vaniljeorkideen, kryddernellik er blomsterknopper og safran kommer fra safrankrokus. I disse skorpene brukes tørkede lavendelblomster som smakstilsetning, sier Alexandra De Paoli.

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 175 °C.
Smelt smøret og la det avkjøles.

Hakk nøttene grovt og rist dem på en stekeplate i ovnen i 6-8 minutter, til de har fått litt farge. Ta dem ut og la dem avkjøles.

Del eggene og ha hviten i en bolle og plommene i en annen. Pisk eggehviten til et fast skum. Tilsett sukker i plommene og visp dem til en lys, porøs røre.

Rør i hvetemel, vaniljesukker og bakepulver. Vend forsiktig inn eggehviten. Tilsett smøret og rør. Tilsett nøtter, sjokolade og lavendel og kna eller rør alt sammen til en løs og litt klissete deig.

Del deigen i seks biter, og rull dem til lange pølser. Legg pølsene tre og tre på bakeplater med bakepapir. Klem dem litt flate med melete hender.

Stek pølsene midt i ovnen i 15 minutter, eller til de begynner å få farge.

Skjær de nybakte lengdene på skrå, ca 2 cm brede. Bruk en skarp kniv!

Legg bitene tett i tett på et bakeark, med skjæreflaten opp. Stek dem i ovnen i ca. 8 minutter eller til de begynner å få farge. La skorpene ettertørke i avskrudd ovn med døren på gløtt.

Oppbevar skorpene i en lufttett beholder slik at de varer lenge!

Tips

Flere oppskrifter: Hygge i Strömsö

Kilde: Alexandra De Paoli i TV-serien Strömsö, YLE