NRK Meny

Lasagne med torsk

Bytt ut kjøttdeig med torsk i denne tradisjonelle italienske retten. Lasagne med torsk har både tomatsaus og hvit saus, som vanlig i lasagne.

Slik gjør du

Lag hvit saus ved å smelte margarin, rør inn hvetemelet, spe med melk og fiskekraft.
Smak til med salt og pepper. Bland inn mesteparten av den revne osten.

Lag tomatsaus ved å surre den finhakkede løken i olje. Tilsett krydder, fiskekraft og tomater. Kok ca 3 minutter, smak til med salt, pepper og sukker.

Smør en ildfast form. Legg ingrediensene lagvis. Start med ostesaus, så lasagneplater, tomatsaus og fiskefilet. Gjenta ingrediensene i samme rekkefølge. Avslutt med lasagneplater og ostesaus. Strø revet ost på toppen.

Stekes i stekeovn på 200 ºC i 30-40 minutter.

Tips

En frisk salat og nystekte baguetter (med eller uten hvitløk).

Kilde: Eksportutvalget for fisk