NRK Meny
Skvallerkållasagne
Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Lasagne med skvallerkål

Skvallerkål har en krydret smak som minner om pepper. Den vokser villig og kan brukes til retter som trenger mye grønne blad. Det er de helt nye bladene som er best, så pass på å plukke dem når de kommer opp, forvell og frys. Alexandra De Paoli erstatter gjerne mangold og spinat med skvallerkål i f.eks. paier, supper og stuinger. Denne gangen er det lasagne med skvallerkål.

Slik gjør du

Hakk og fres løken i olivenolje.

Skyll og finhakk skvallerkålen. Legg den i pannen med løken etter hvert som den er ferdig hakket. La den stå og småputre i ti minutter.

Smule grønnsaksbuljongterningene ned i pannen med skvallerkål. Hell på havrefløten. La det koke noen minutter. Ha på salt og pepper.

Smør en lasagneform og legg lasagneplater i bunnen. Ha på skvallerkålstuing. Legg lagvis lasagneplater og stuing, minst tre lag, helst fire. Avslutt med et tynt lag skvallerkålstuing på toppen. Høvle over parmesan, ganske mye.

Stekes i ovnen på 220 °C i 20 minutter.

Tips

Se også: Oppskriftene fra Strömsö

Kilde: Alexandra De Paoli i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE