NRK Meny
Video Lars Barmen lager løksuppe

Suppen serveres i porsjonsskåler, ildfaste, som får en runde i stekeovnen for å smelte osten på toppen.

Lars Barmens løksuppe

Lars Barmen lager sin egen vri på løksuppen, med bacon. Han bruker fransk ost, Comté, men abefaler også Jarlsberg eller en blanding av Jarlsberg og parmesan.

Slik gjør du

Finkutt bacon og stek det i en kasserolle.

Skrell løkene og skjær dem i tynne skiver, la dem surre sammen med bacon og olje på svak varme til løken er blank. Tilsett oksekraft og la suppen koke minst en time.

Smak til suppen med salt og pepper. Ha suppen over i ildfaste suppeskåler og legg brødskiver på toppen. Legg ost på toppen og gratiner i ovn på 250 °C i 3-4 minutter.

Tips

Se også: Oppskriftene fra Lars Barmen

Kilde: Lars Barmen i TV-serien Barmeny, 2001