NRK Meny
Video Epleterte

Lars Barmen bryr seg ikke om å få epleterten perfekt rund. Sånn som dette får du den på den franske landsbygda, sier han.

Lars Barmens epleterte

Lars Barmen har fokus på epler i TV-serien Barmeny og epleterte er en av de deilige epledessertene han anbefaler.

Slik gjør du

Tertedeig
Kjør mel, sukker og smør i en hurtigmikser til smøret er jevnt fordelt i melet.
Spe med vann og kjør videre til deigen samler seg.
Ta den ut av maskinen og klem den sammen til en fast deig.
Pakk den inn og oppbevar den kaldt i minst en time.

Fyll
Skrell epler, ta ut kjernehusene og kutt eplene i tynne skiver.
Kjevle deigen ut til en tynn skive på ca. 3 mm med mer tykkelse i kanten og legg på et bakebrett.
Legg epleskivene pent utover tertebunnen, strø på sukker, kanel og smør.

Bak terten i ovn på 200 ºC i 20 minutter.

Tips

Se også:

Se også: Oppskriftene fra Lars Barmen

Kilde: Lars Barmen i TV-serien Barmeny