Biff Bourgogne eller lapskaus?
Foto: NRK

Lapskaus (som nesten er Biff Bourgogne)

Lapskaus. Her er i all hovedsak en lapskausoppskrift som kan vris mot den franske retten Biff Bourgogne om man bytter vann med vin.

Slik gjør du

Lapskausen du spiser på norske veikroer er en trist affære. Her lager vi en frisk hjemmelaga variant som henter inspirasjon fra det franske kjøkkenet:

Smelt smør og bryn kjøttet i panne/gryte. Løft ut kjøttet og la det bli lett brunt. Spe inn vann mens du visper, kok opp. Skal du lage den litt fransk – spe inn vin i stedet, husk at alkoholen forsvinner under kokingen. Legg i kjøttet og la det koke seg mørt i 20 minutter.

Tilsett grønnsakene og la det koke i cirka 10 minutter. Smak til med salt og pepper.

Om du ønsker å jevne lapskausen kan du koke inn – og så mose poteten, da jevner den seg på samme måte som om du tilsetter mel.

Tips

Om du ser det blir for lite væske så sper du i litt mer. Server gjerne med tyttebær og flatbrød.

Kilde: Inge Johnsen, Norgesglasset