Lapper med kvannsirup

Vaniljestang som pynt på lappen med kvannsirup.

Foto: DR

Lapper med kvannsirup

Anne Hjernøe har minner om lapper som ble stekt på risgrøt. Denne gangen lager hun grøt av de kornsortene hun har lyst til selv. Og ved siden av koker hun en sirup på kvann.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Ha vann i en kjele og tilsett like deler flak og kokte speltkjerner, pluss en håndfull solsikkefrø. Ha i litt salt og kok opp blandingen. Når grøten har kokt i 3-4 minutter, tilsettes litt melk og grøten kokes helt ferdig.

Tilsett frøene fra vaniljestangen, revet sitronskall, egg og mel. Rør til du har en sammenhengende deig og stek små lapper av røren. Bruk smør og olje i pannen.

Spis de varme lappene med kvannsirup eller en annen god sirup.

Kvannsirup
Vann, sukker og kvannstilker kokes inn til en god sirup. Sirupen brukes over lapper, iskrem, pannekaker eller ost.

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Frilandshagen/DR