Lapper med kefir

Lise Finckenhagen kaller dem amerikanske pannekaker og serverer dem med rømme, syltetøy og revet brunost.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Lapper med kefir

Det er størrelsen det kommer an på. Lapper eller sveler kan kalles luftige pannekaker. Oppskriften med kefir og natron er fra Lise Finckenhagen.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Oppskriften gir 20-40 stk, veldig avhengig av størrelsen på lappene/pannekakene.

Visp egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen mel, natron og salt. Rør det tørre og kefirmelken vekselsvis inn i eggedosisen og bland til slutt inn smeltet smør.

Bruk en god stekepanne (med slipp-lett belegg) og stek små pannekaker over middels høy varme. Det er egentlig ikke nødvendig å bruke noe særlig med smør under stekingen, det er litt smak og behag. Snu pannekakene når overflaten virker fast og undersiden har fått en pen gyllen farge.

Serveres lune med tilbehør etter ønske.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+