NRK Meny
Lammelår
Foto: Pål Thoresen / NRK

Langtidsstekt lammestek

Slik gjør du

Skjær ut nøkkelbenet slik at den tynne mørbraden kommer frem.
Skjær av mørbraden, den kan du steke som en biff ved siden av, fordi den trenger mye kortere steketid!

Sag gjerne av litt av leggen og puss på leggbeinet med en kniv. Da får du et fint håndtak å ta i når steken skal skjæres opp.

Bland sammen olje, hvitløk og urter. Knus det evt. sammen i en morter.
Gni steken godt inn med salt og pepper, og pensle den med urteolje.

Stek lammelåret ved 100 ºC i ca 2 1/2 time til kjernetemperaturen er 60 (rosa) - 65 ºC. Pensle med urteoljen underveis.

Pakk steken løst inn i aluminiumsfolie og la den hvile et lunt sted i 30 minutter før servering!

Tips
Hell litt vann og et stort glass med hvitvin eller rødvin i langpannen halveis i stekingen. Etterfyll med vann om nødvendig.
Sil sjyen og server den ved siden av steken. En rødvinsaus passer også godt!

Tips

Ratatouille, sellerimos, stekt sopp, grønnsaksgrateng, råstekte- eller fløtegratinerte poteter er tilbehør som passer utmerket til lammesteken.

Kilde: Lise Finckenhagen