Laster innhold, vennligst vent..
Langtidsstekt andestek

Andesteken fikk bein å gå på i Elk Horn.

Foto: Fra TV-serien Munter mat i Elk Horn / DR

Langtidsstekt andestek

I Danmark er andestek vanlig på Mortensaften, 10. november, og mange dansker spiser også and i julen. Brødrene Price steker andelår og -bryst lenge på svak varme.

Slik gjør du

Skjær av lårene og brystet. La beina sitte på, og legg skroget til side sammen med innmat og vinger, de skal brukes i sausen. Start med andesausen.

Langtidsstekt and

Varm ovnen til 130 grader. Krydre lår og bryst godt med salt og pepper. Avhengig av størrelsen, skal lårene stekes cirka 3,5 timer og brystet cirka 2,5 timer.

Ha litt vann og grovhakkede grønnsaker i langpannen. Legg først lårene på rist i langpannen, og la dem steke for seg selv i en time. Så legger du på bryststykkene og steker videre i 2–3 timer. La andekjøttet hvile tildekket i en halv time før det serveres.

Stekesjyen siles av, skummes fri for fett og tilsettes sausen.

Epler og svisker

Siden man ikke fyller epler og svisker i anden i denne utgaven lages de for seg. Skrell eplene og skjær dem i båter. Ha dem i en gryte sammen med sviskene, litt andefett og et par skjeer andekraft. La dem dampe møre på svak varme. Pass på at ikke eplene koker til mos.

Server anden med kokte poteter og rødkål.

Tips

Kilde: Brødrene Price i TV-serien Munter mat i Elk Horn/DR