NRK Meny
Langtidskokt oksekjøtt med potetmos

Sausen til middagen er ikke annet enn vann og kraft fra kjøtt og grønnsaker.

Foto: Aksel Faanes Persson / NRK

Langtidskokt oksekjøtt med potetmos

Lars Erik Vesterdal lager husmannskost: Oksehøyrygg kokt i fire timer med løk og gulrøtter. Kjøtt og grønnsaker serveres med potetmos og gressløk.

Slik gjør du

Ha smøret i ei gryte, og brun kjøttet godt. Tilsett løk og gulrøtter i gryta og la dette frese noen minutter.

Slå på kaldt vann, salt og pepper. La dette stå og små putre i cirka fire timer. Juster smaken med salt før du serverer.

Kok potetene møre. Mos dem sammen med melk og smør. Smak til med salt og pepper. Klipp gjerne opp litt gressløk, hvis du har det.

Kjøttgryte og potetmos serveres rykende varmt.

Kilde: Lars Erik Vesterdal i Brønsj/NRK P1