Laster innhold, vennligst vent..

Langtidskokt lammeskank med urter og grønn rotfruktmos

Lag en nydelig, mør langtidskokt lammeskank med urter og en grønn rotfruktmos. James Price mener dette er en flott middag dersom du får gjester.

Slik gjør du

Lammeskanker

Vask og skrell alle grønnsakene og skjær dem i små terninger. Rengjør beinet på skankene. Legg et kvadratisk ark aluminiumsfolie på kjøkkenbenken. Smør det godt med smør og legg en stor skje av grønnsakblandingen på midten. Sett en lammeskank på grønnsakene og krydre godt med salt, pepper og timian. Ha i et par klatter smør, og pakk aluminiumsfolien opp rundt skanken. Ha litt hvitvin i pakken før den lukkes helt igjen oppe ved beinet. Gjenta med de andre skankene.

Sett pakkene i en liten langpanne og sett den i ovnen på 170 grader i 2,5 til 3 timer. Ved servering åpnes pakkene forsiktig på tallerkenene, så den gode sjyen ikke går til spille. Serveres med grønn rotfruktmos.

Grønn rotfruktmos

Kok poteter, selleri og persillerøtter i usaltet vann til de er helt møre. Mos potetene og røttene fint. Ha persille og kjørvel i en blender med litt potetvann og litt hønsefond og blend godt. Bland den grønne pureen i mosen og pisk inn smør. Tilsett melk til konsistensen er passe. Smak til med salt og pepper. Server rotfruktmosen sammen med lammeskankene.

Kilde: James Price i TV-serien Jul med Price og Blomsterberg/DR