Laster innhold, vennligst vent..
To grådige italienere

Vennene og sjefkokkene Antonio Carluccio og Gennaro Contaldo har reist tilbake til Italia for å se hva som har forandret seg på de 40 årene de har bodd utenlands. Er matkulturen i gamlelandet den samme?

Foto: Chris Terry / Freemantle

Langtidskokt kjøttgryte med polenta

I Italia serveres denne gryteretten på ei stor fjøl eller et fat som alle i familien spiser av.

Slik gjør du

Skjær kjøttet i biter på størrelse med valnøtter. Varm olja i ei stor gryte og ha i grønnsakene og hvitløken. Fres det til det blir mykt – det tar noen få minutter. Ha så i kjøttet, og brun det i om lag ti minutter. Hell deretter over vinen, og skru ned varmen slik at det småkoker.

Ha i einebærene, pepperkornene, salvie, rosmarin og tomat. Kok det hele i fem minutter. Ha deretter i muskat og tomatpuré. Så skal gryta koke i minst én time, eller til kjøttet er mørt. Smak til med salt og pepper.

Polenta:

Kok opp vann salt i en stor kjele. Ha i polentaen og kok i fem minutter mens du rører. Trekk kjelen av kokeplata. Under kraftig omrøring tilsetter du ost og smør.

Hell polentaen på et stort fat eller en stor fjøl og spre den utover. I midten lager du ei grop. Smak nok en gang til gryteretten med salt og pepper, og hell den i gropa.

Tips

Andre oppskrifter fra første del av programmet:

Kilde: Antonio Carluccio og Gennaro Contaldo i TV-serien «To grådige italienere» (Two Greedy Italians)