NRK Meny

Langtidsbakt lammebog

Å steke kjøtt i stekeovn på lav varme i lang tid gir et saftig kjøtt. Kjartan Skjelde baker lammebogen i minst ti timer.

Slik gjør du

Gni bogen inn med salt og pepper.

Pisk smøret luftig i en kjøkkenmaskin. Smak til med finhakket hvitløk, grov sennep, sukker, epleeddik og finhakket timian.

Gni bogen inn med smøret. Legg bogen i en ildfast form og bak den på 70 °C i minimum 10 timer.

Skrell neper og gulrøtter, kutt roten av vårløken og skyll i rennende vann, del blomkål i buketter. Vask potetene og del dem i to. Salte og pepre grønnsakene.

Etter ti timer skal grønnsakene i formen. Legg alt sammen med kjøttet, hell på vann og sett formen i ovnen i 1 time på 180 °C.

Tips

Hør:

Kilde: Kjartan Skjelde