NRK Meny
Lammestek med oliven, hvitløk og rosmarin

Lammestek med oliven, hvitløk og rosmarin klar til å langtidsstekes i ovnen.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Lammestek med oliven og safranrisotto

En lekker lammestek med krydder fra middelhavet. Hemmeligheten er å steke den i ovnen på svak varme i mange timer. Når gjestene kommer grilles steken i varm ovn. Prikken over i-en er en kremet risotto med safran, parmesan og tomat.

Slik gjør du

Ha salt og pepper utenpå lammesteken. Bind opp steken med bomullsgarn. Skjær dype snitt i steken. Trykk inn lammepølse skåret i biter, oliven og tynne skiver hvitløk (2 fedd). Til slutt kvister av rosmarin. Stekes i ovnen på 80 °C i ca. 5 timer til temperaturen i kjøttet er 58-60 °C. Ta steken ut og pakk den inn i al-folie og la den avkjøles. Grilles på høy varme i ovnen, 220 °C, eller på grillen.

Risotto
Surr 2 finhakkede sjalottløk og 1 fedd hvitløk myke i olivenolje med safran. Tilsett ris og hvitvin. La det koke sammen. Tilsett varm buljong litt etter litt til risen er al dente. Avslutt med å røre inn smøret og revet parmesan. Smak til med salt og pepper.

Skjær tomatene i grove biter. Finhakk sjalottløken og bland med eddik og olje. Smak til med salt og pepper.

Bland tomatsalaten og lettpisket fløte inn i risottoen rett før servering.

OBS! Det er viktig å vente med å gjøre risottoen klar til rett før den skal spises, da blir opplevelsen mye bedre.

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE