NRK Meny

Lammestek

Slik gjør du

Sag av den ytterste delen av knoken.
Skjær ut isbenet med en spiss kniv, eller kjøp ferdig preparert lammestek.

Rens og skjær hvitløk i tynne båter. Stikk de i inn i små, skrå lommer i steken.
Krydre steken med salt, pepper og rosmarin.
Stikk et steketermometer i steken og legg lammelåret i en ildfast form.
Sett steken i ovnen på 175 °C.
Steketid ca. 2 timer eller til steketermometeret viser ca. 65 °C.
Hell over det kokende vannet den siste halvtimen av steketiden.

Skrell og rens poteter og grønnsaker.
Hakk hvitløk og skjær poteter og grønnsakene grovt opp.
Varm olivenolje i en jerngryte og fres hele blandingen i 5 minutter sammen med krydderet.
Sett på lokk og la det ettersteke på svak varme til de er nesten ferdig kokt.

Ta ut steken, pakk den inn i aluminiumsfolie og la den hvile i ca. 15 minutter.

Hell av 5 dl kraft til sausen og ha grønnsakene over i den ildfaste formen.
Stek på 225 °C i ca. 15 minutter mens steken hviler og du lager sausen.