Lammespyd og grillet hjertesalat

Del hjertesalaten i to og grill med den flate siden ned før du har dressingen over. Tomatene er også grillet, bare så lite at de fortsatt ser hele ut, men har fått varme.

Foto: Kaja Figenschou / NRK

Lammespyd og grillet hjertesalat

Lammekoteletter i skiver er perfekt til grillen. Tre dem på spyd og grill dem på høy varme. Tilbehør er grillet hjertesalat med chili og ingefær.

Slik gjør du

Lammespyd

Legg grillspyd av tre i vann. Beregn 2 grillspyd per porsjon.

Ta vekk beinet på lammekotelettene med en skarp kniv, behold fettet på siden, det gir en veldig god smak.

Tre kjøttet på spydene. Gni kjøttet inn med olivenolje, salt og pepper. Grill lammespydene i ca. 5 minutter på hver side.

Grillet hjertesalat

Finhakk chili og ingefær, og bland sammen med honning, soyasaus og olivenolje til en dressing for salaten.

Del hjertesalaten i to og grill på ene siden. De skal grilles rett over glørne så de ikke blir overstekt. Ta hjertesalaten ut fra grillen og hell over dressingen.

Tips

Kilde: Bjørn Tore Teigen fra Matprat.no på besøk i radioprogrammet «Holm» på NRK P1+