Slik gjør du
Gni kjøttet godt inn med salt og pepper.
Rens grønnsakene og skjær dem i små biter.
Hakk løk og hvitløk.
Brun skankene godt i en varm panne. Ta de ut av pannen, tilsett grønnsakene og litt smør.
Fres grønnsakene over middels høy varme i ca. 5 minutter og dryss over melet. Tilsett hvitvin og la det koke litt før du har i tomatene og kraften. Ha det hele over i leirgryten (husk at den skal bløtlegges før bruk).
Legg lammeskankene i gryten sammen med urter og appelsinskall. Legg på lokket og sett gryten inn i ovnen ved 200 ºC i ca 1 1/2 time-2 timer. Kjøttet skal bli helt mørt.
Dryss gjerne litt hakket persille eller basilikum over de nydelige lammeskankene før servering.
Mandelpotetmos
Skrell potetene og kok dem helt møre i usaltet vann.
Hell av kokevannet og damp potetene tørre før du moser dem.
Spe med varm melk og rør inn smøret. Smak til med salt og pepper.
Tips
- Bruk gode knuste hermetiske tomater
- Får du ikke tak i lammeskanker kan du bruke tykke skiver lammebog
- Har du ikke leirgryte kan du bruke en jerngryte med tett lokk
- Gode oliven kan også tilsettes i gryten