Lammeskank

Lammeskank med mandelpotetmos.

Foto: NRK

Lammeskanker i leirgryte

Lise Finckenhagen serverer potetmos til lammeskankene. Hvis du ikke har leirgryte har hun råd for det også.

Slik gjør du

Gni kjøttet godt inn med salt og pepper.
Rens grønnsakene og skjær dem i små biter.
Hakk løk og hvitløk.

Brun skankene godt i en varm panne. Ta de ut av pannen, tilsett grønnsakene og litt smør.
Fres grønnsakene over middels høy varme i ca. 5 minutter og dryss over melet. Tilsett hvitvin og la det koke litt før du har i tomatene og kraften. Ha det hele over i leirgryten (husk at den skal bløtlegges før bruk).

Legg lammeskankene i gryten sammen med urter og appelsinskall. Legg på lokket og sett gryten inn i ovnen ved 200 ºC i ca 1 1/2 time-2 timer. Kjøttet skal bli helt mørt.

Dryss gjerne litt hakket persille eller basilikum over de nydelige lammeskankene før servering.

Mandelpotetmos

Skrell potetene og kok dem helt møre i usaltet vann.

Hell av kokevannet og damp potetene tørre før du moser dem.
Spe med varm melk og rør inn smøret. Smak til med salt og pepper.

Tips

  • Bruk gode knuste hermetiske tomater
  • Får du ikke tak i lammeskanker kan du bruke tykke skiver lammebog
  • Har du ikke leirgryte kan du bruke en jerngryte med tett lokk
  • Gode oliven kan også tilsettes i gryten

Kilde: Lise Finckenhagen