NRK Meny

Lammekoteletter med pestosjy og ratatouille

Drømmen om Viardio kaller Eli Rygh og Bent Stiansen denne hovedretten. De laget den i Kokkekamp.

Slik gjør du

Pestosjy
Finfordel osten i en matprosessor.
Tilsett presset hvitløk, godt med basilikumblader, pinjekjerner og salt.
Kjøres godt sammen.
Hell oljen i , litt etter litt, mens maskinen går.
Rør inn kraften og smak til med litt sitron.

Ratatouille
Rens grønnsakene og skjær squash og aubergine i terninger.
Grovhakk løk og press hvitløk.
Fres alt i olje i en gryte/panne over middels varme.
Tilsett knuste tomater, litt vann/buljong og hvitløk.
La det få putre under lokk ca. 10 minutter.
Smakes til med salt og pepper.

Søtpoteten renses og skjæres i skiver. Disse stekes i smør/olje. Saltes før servering.

Lammekoteletter
Pensle lett med smør/olje før de krydres.
Stekes i grillpanne eller på grill til de er vakkert brune utenpå og rosa inni.

Fordel rataouille på to varme tallerkener. Legg søtpotetskiver rundt. Legg en lammekotelett på hver. Ha på pestosjy og pynt med frisk timian/rosmarin.

Kilde: Bent Stiansen i Kokkekamp 2001