Slik gjør du
Skjær kjøttet i grove biter. Salte og pepre. Brun kjøttet på alle kanter i olivenolje i en leirgryte/jerngryte til det er mørkebrunt. Tilsett løk, hvitløk, chili, rosmarin, vin og buljong.
Legg krydderne i et tynt tøystykke/gas og knytt sammen. Legg krydderposen i gryten og ha på lokk. Stekes i ovn på 150 °C i ca. tre timer.
Kok grønnsakene for seg i kokende lettsaltet vann (ca. 3 minutter) og avkjøl i kaldt vann.
Smak lammegryten til med salt, pepper og litt pulverkaffe. Server gryten med oppvarmede grønnsaker, persille og nybakt brød. Eller bland grønnsakene i lammegryten og dryss over persille.
Tips
Grønnsakene kan byttes ut med andre, men vi anbefaler romanesco. Den er like god som blomkål, men mye finere. Kokes grønnsakene som det står i oppskriften bevares dessuten fargene.
Se også: