NRK Meny
Lammefrikassé
Foto: NRK

Lammefrikassé

Lammefrikassé med gulrøtter, blomkål, erter og sukkererter.

Slik gjør du

Vann, salt og pepper kokes opp. Legg i kjøttstykkene og la det koke opp. Skum av. La kjøttet trekke over svak varme i ca. 30 minutter.

Vask og rens gulrøtter og blomkål. Del opp i skiver og buketter. Ha det i gryta og la det trekke med i ca. 20 minutter.

Vask sukkerertene og tin de frosne ertene. Tilsett sukkererter, erter og dill ca. 20 minutter etter de andre grønnsakene.

Jevn med hvetemel eller maisenna. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Ha i fløten og la alt bli skikkelig gjennomvarmt.

Tips

Serveres med kokte poteter og flatbrød.

Kilde: Aase Synnøve Hansen, Melhus