NRK Meny
Lammefilet
Foto: NRK

Lammefilet

Lammefileten spiser du med stekt sopp, småløk, bacon og potet, eller rotgrønnsaker, jordskokker og rødbeter ved siden av.

Slik gjør du

Rut fettet på lammefileten og krydre godt med salt og pepper. Stek kjøttet med fettsiden ned i en varm stekepanne. Tilsett hvitløkfedd og rosmarin og brun kjøttet godt på alle sider. Legg det over på en rist eller i en ildfast form.

Stek lammet videre i ovnen ved 180 ºC i ca. 12–15 minutter, avhengig av tykkelsen på fileten. Kjernetemperaturen bør være på 58–60 ºC. La kjøttet hvile på en rist før du skjærer i det.

Smelt sukkeret til lys karamell i en liten kjele. Tilsett eddik, sjalottløk og fiken. Ha i lammekraften og kok sausen godt sammen. Smak til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft.

Tips

Server med grønnsaker etter ønske f.eks. en blanding av stekt sopp, småløk, bacon og potet.
Rotgrønnsaker, jordskokker og rødbeter smaker også godt til.

Kilde: Lise Finckenhagen