Lammecarré med honning-glaserte rotgrønnsaker og timiansjy

Lammecarré med honningglaserte rotgrønnsaker og timiansjy.

Foto: André Strand / NRK

Lammecarré med glaserte grønnsaker

Hent frem gourmeten i deg og overrask noen du er glad i med en delikat og enkel lammerett, lammecarré med glaserte grønnsaker.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Renskjær lammecarréene for sener på undersiden og brun avskjæret i en panne med solsikkeolje, 1 løk, 2 fedd hvitløk og 1 kvist timian.
Når kjøttet har fått en gyllen farge tilsettes rødvin. La koke til nesten all væsken er fordampet. Tilsett oksekraft og la småkoke i 5 min. Sil sausen og smak til med olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.

Dryss salt og pepper over carréene og brun dem lett i en panne med smør, hvitløk og timian. La kjøttet hvile i ca 5 min. Sett kjøttet inn i stekeovnen på 180 ºC i 6 min.
Ta ut kjøttet og la det hvile i 10 minutter.
Sett kjøttet inn i ovnen igjen i 6 min. og la det hvile på nytt.
Like før servering settes kjøttet inn i ovnen igjen, i et par minutter.

Kutt grønnsakene i 1 cm store terninger.
Varm honningen i en panne. Tilsett grønnsakene og og la dem koke i ca 1 min. Tilsett 1 dl vann og kok til væsken er fordampet.
Smak til med persille, salt og pepper.

Det hele legges fint på en tallerken med varm saus over.

Kilde: Morten André Tungesvik