NRK Meny
Lammebryst med blomkål og brunet smør

Hvor mange ganger har du ikke kastet mye av blomkålen? Nå er det slutt på det. Her brukes hele hodet, bortsett fra de grønne bladene. Balanserte, rene smaker og en lekker presentasjon. Spesielt anbefales de smørstekte blomkålbukettene.

Foto: YLE

Lammebryst med blomkål og brunet smør

Torsten Vildgaard (soussjef på restaurant NOMA i København) inviterer her på gourmetmat til hjemmebruk. All mat med noe ekstra krever litt mer, men særlig vanskelig er det ikke.

Slik gjør du

Lammebryst
Gni lammebrystet med timian, salt og einebær.
Legg lammebrystet på en bakeplate og en annen plate over med ekstra vekt, slik at brystet blir flatklemt. Stekes i ovnen ved 140 °C i 2 timer og 20 minutter.

La lammebrystet avkjøles mellom platene. Kjøttet skjæres senere i avlange biter. Brun stykkene på den ene siden og glaser med kyllingglace.

Blomkål på tre måter

Stengelen
Blomkålen skal ha blader og stilk. Lag smørkrem ved å blande sammen litt kokende vann i mye smør til det blir en krem. Ta de grønne bladene av stilkene og stek stilkene i smørkrem ​​i to minutter.
Krydre med timian og bruk urter til pynt.

Blomkålbuketter
5 store blomkålbuketter stekes i smør og timian til de er blitt myke og får en gyllen farge.

Oppskåret blomkål
Skjær en frisk blomkålbukett svært tynt i skiver med en mandolin eller rivjern og legg i isvann.

Saus
Bland ingrediensene og smak til med eddik.

Server stekte biter av lam med blomkål tilberedt på tre forskjellige måter.

Tips

Se også: Oppskriftene fra Mat i Norden

Kilde: Torsten Vildgaard i Mat i Norden/YLE