NRK Meny
Lammeboller med frisk rødkålsalat

Rømme med blåbær og en frisk rødkålsalat til nystekte lammeboller.

Foto: Kjell Jøran Hansen / NRK

Lammeboller med frisk rødkålsalat

Hanne Frosta byr på nylagde lammeboller og frisk rødkålsalat med bringebær, eple og solbær. Hun er opptatt av norske råvarer.

Slik gjør du

Mal kjøttet, bland inn salt først. Bland så inn et egg. Spe med kjøttkraft eller vann.
Bruk ekstra krydder om du ønsker.

Rødkålsalat
Lag først en dressing ved å blande eddik og bærsaft, ha i bringebær og solbærene.

Finsnitt rødkål for hånd eller på maskin. Riv eplene på rivjern. Bland sammen.

Hell dressingen over og bland godt.

Denne salaten er like god kald som varm, til kjøtt eller fisk.

Rømmedressing
Bland rømme og blåbær.

Tips

Se også: Oppskriftene fra Hanne Frosta

Kilde: Hanne Frosta i Førkveld