NRK Meny
Lammeboller i karri med mangochutney

Lammeboller i karrisaus med mangochutney og basmatiris.

Foto: Fra TV-serien Spise med Price i København / DR

Lammeboller i karri med mangochutney

En klassisk dansk rett er kjøttboller i karri. Brødrene Price gjør en vri ved å bytte ut svinekjøttet med lammekjøtt og blande inn mer eksotiske krydder. Dessuten er tilbehøret utvidet med mangochutney.

Slik gjør du

Start med å lage mangochutneyen, så den kan stå og koke mens du lager lammeboller i karri.

Mangochutney

Varm oljen i en gryte og stek ingefær, chili og hvitløk forsiktig i et par minutter. Tilsett krydderne og la dem steke med i ett minutt.

Skjær mangoen i ikke alt for små terninger. Ha mangokjøttet i gryten med krydderet sammen med sukker og eddik. Bland godt. Kok opp og la chutneyen småkoke en times tid. Rør av og til, så den ikke blir brent i bunnen. Hvis den virker for tynn kokes den litt lenger. For å sjekke konsistensen kan man ha litt chutney på et tefat og sette det i kjøleskapet et par minutter.

Farse

Bland hakket lammekjøtt med revet løk og hvitløk, egg, brødrasp og krydder. Stek en liten prøvebolle for å sjekke om krydringen er passe.

La farsen hvile en times tid i kjøleskapet.

Karrisaus

Finhakk løk og hvitløk. Stek dem i smør og olje til de er bløte og gjennomsiktige. Ha i karrien og stek den med i et par minutter. Rør hele tiden. Tilsett melet og la det steke med under omrøring.

Hell på lamme- eller hønsefond og la det koke opp. Tilsett timian, laurbærblader og epleterninger og skru ned varmen. La sausen koke stille og rolig i 15 minutter.

Tilsett fløte og la sausen koke opp. Smak til med litt sherryvinaigrette, salt, pepper og litt sukker.

Lammeboller

Form farsen til boller på størrelse med en golfball, eller kanskje litt mindre. Stek dem på en panne i nøytral olje. Rist pannen med jevne mellomrom, så bollene holder seg så runde som mulig. Når de er ferdige has de i karrisausen.

Server de lekre lammebollene i karrisaus med mangochutney og basmatiris.

Kilde: Brødrene Price i TV-serien Spise med Price i København/DR