NRK Meny
Lamb rogan josh

Indisk lammegryte.

Foto: Fra tv-serien Munter mat (Spise med Price) / DR

Lamb rogan josh

Indisk lammegryte med mange forskjellige slags krydder. James og Adam Price maler, knuser, rister og blander krydder for å få den rette smaken.

Slik gjør du

Varm opp oljen i en sautepanne (stekepanne med høy kant) eller gryte. Knus pepperkorn og nellik i en morter. Rist kardemommefrø, pepper, nellik, hel spisskummen og kanel i oljen i et minutts tid. Tilsett hakket løk og hakket grønn chili. Stek forsiktig til løken blir gyllen.

Tilsett de tørre krydderne, revet hvitløk, revet ingefær og tomatpuré. La det koke sammen i noen minutter. Ha i oppskåret lammekjøtt, hakkede mandler og yoghurt. Bland alt godt. Ha på tett lokk og la retten småkoke i ca. 35 minutter, til lammekjøttet er mørt. Følg med underveis.

Hvis sausen er for tykk kan det tilsettes litt vann eller buljong. Smak eventuelt til med ekstra salt.

Lammegryten serveres rykende varm med kokt ris og en god chutney ved siden av. Dryss over frisk koriander.

Tips

Lamb rogan josh serveres med gul ris med smak av kokos og koriander.

Kilde: James og Adam Price i tv-serien Munter mat (Spise med Price)/DR