NRK Meny

Lam til påske

Vårens lam kalles årslam og er noe større enn høstlammene, og har også en litt kraftigere smak. Kjøttet har allikevel en mild karakter.

Lammekjøttet deles inn i mange stykker, og lammelår, lammebog, lammesadel, lammecarré og lammeskanker er stykningsdeler som inspirerer og utfordrer oss på kjøkkenet.

Slik gjør du

Skrell og skjær poteter, gulrøtter og purre i omtrent 2 - 3 cm tykke biter. Skrell løken og stikk nellikspiker i.
Legg halvparten av grønnsakene i bunnen av en gryte.
Legg steken i og dekk den med resten av grønnsakene, basilikum, pepper og salt.
Hell på vin/cider. Kok opp.

Legg på lokk og la det trekke på svak varme i omtrent 1 time og 40 minutter. Bruk steketermometer (70 °C for rosa stek, 76 °C for gjennomstekt). Ta en titt i gryten med jevne mellomrom for å passe på at den ikke koker tørr.

La steken hvile omtrent 15 minutter før den skjæres opp.
Server lammesteken med grønnsakene, kraften og nykokte poteter.

Kilde: Opplysningskontoret for kjøtt