NRK Meny
Lam i dill

Stilkene fra dillen får koke med kjøttet. Og så får de små bladene gjøre seg gjeldende på slutten av tilberedningen.

Foto: DR

Lam i dill

I denne oppskriften er det viktig med god, frisk dill. Brødrene Price kjøper ikke dillen hvor som helst.

Slik gjør du

Skjær lammekjøttet i passe store biter og legg det i gryten sammen med grovkuttede grønnsaker, laurbærblad, timian og stilkene fra dillen. Ha i buljong og spe eventuelt med litt vann til alt er dekket.

Kok opp kjøttet og la det småkoke forsiktig til kjøttet er mørt. Ta så kjøttet opp og hold det varmt. Kraften siles.

Smør og mel blandes i en gryte og spes med kraften til passende konsistens. Dillen fra tre av buntene blandes med litt kraft og tilsettes sausen. Sausen rundes av med fløte og smakes til med salt og pepper.

Ha kjøttet tilbake i gryten og varm det opp. Serveres med resten av dillen finhakket og drysset over. Det passer godt med kokte poteter til.

Tips

Kjøp dillen hos grønnsakhandleren. De triste, bleke gjenferdene du får i supermarkeder i små plastpotter er ikke brukende til noe.

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR)