Slik gjør du
- Steketid: 1 time
- Avkjøling: 5-6 timer
Halvparten av laksefileten skjæres i avlange fingertykke strimler, drysses med salt og pepper og marineres i sherryen med laurbærbladene i et par timer.
Resten av laksekjøttet og den hvite fisken skjæres i mindre biter og kjøres i blenderen sammen med eggene og franskbrødet, som er oppbløtt i fløten. Smøret tilsettes sammen med litt av marinaden. Det blendes et minutts tid. Farsen smakes til med salt og pepper.
En ildfast form smøres med smør. Legg i et lag farse som drysses med litt kapers. Legg så på strimler med marinert laks på langs av formen. Gjenta til formen er fylt, avslutt med farse. Dekk til med aluminiumsfolie. Stek terrinen i vannbad i ovnen på 170 grader i 50-60 minutter. Sett terrinen til avkjøling, og så i kjøleskap i minst 4 timer før den skjæres ut.
Sauce vert – grønn saus
Rør sammen majones og yoghurt. Tilsett hakkede krydderurter og smak til med salt, pepper, en anelse sukker og sitronsaft.