NRK Meny

Laksesuppe med blåskjell

Slik gjør du

Vask og skyll blåskjellene godt, og fjern byssustrådene.
Kok dem i hvitvin til de åpner seg.
Kast blåskjell som ikke åpner seg.
Sil fra kraften og ta vare på den.

Lag en jevning av hvetemel og smør/margarin og spe på med fisk- og blåskjellkraft.
Tilsett 2 dl fløte og la suppen koke ca 20 minutter.
Ha i mer kraft/buljong om den blir for tykk.
Tilsett safran og smak til med salt og hvit pepper.

Skjær laksefiléten i biter og ha den i og la dem trekke noen minutter.
Rens blåskjellene og ha dem i, spar noen med skall til pynt ved servering.

Tips

Server suppen med loff og kryddersmør (smør tilsatt finhakket persille og hvitløk).

Vintips
God mat skal serveres med god vin. Vinkjennere velger ofte en tørr hvitvin med god fylde når de serverer laks og ørret. Er vinen laget på druen chardonnay er du på den sikre siden.

Kilde: Eksportutvalget for fisk