NRK Meny

Laksesuppe

Det smaker luksus, men suppen er ikke spesielt dyr. God og mettende og ikke mye arbeid å lage. Fisken kan godt være en blanding av flere sorter.

Slik gjør du

Rens og finstrimle grønnsakene.
Fres først sellerirot og gulrot i smør i en gryte, ca. 3 min.
Legg i oppskåret fenikkel og fres ytterligere noen minutter.
Tilsett buljongterninger, evt. vin, fløte og hakkede tomater.
La det koke ca. 10 minutter til grønnsakene er myke.
Smak til med salt og kajennepepper.

Rør ut maisenna i litt kaldt vann. Visp det ned i suppen og la det koke opp.

Skjær fisken i ca. 2 cm tykke terninger og ha dem i suppen.
La dem trekke ca. 5 minutter.

Hell suppen i tallerkener og dryss over hakket dill ved servering.

Kilde: Tine kjøkken