Laksepizza

Pizza med laks og basilikum.

Foto: Mette Randem

Laksepizza

Nordmenn spiser mer pizza mange andre nasjoner, og da er det flott å kunne variere smaken på pizzaen. I Sør-Frankrike har de lang tradisjon for å bruke sjømat på pizzaen, og det smaker herlig.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Løs opp gjæren i lunkent (fingervarmt) vann, tilsett oljen og ha i det tørre. Elt i fem minutter og sett deigen til heving i en time. Kjevle ut bunnen så tynn du vil ha den og legg den på en stekeplate. Smør så på tomatpuré som er smakt til med salt og pepper. Deretter legges osten på, så løkringer, lakseterninger og basilikum (revet, ikke hakket).

Stek pizzaen på 275 °C på nederste rille i ovnen slik at bunnen blir fin og sprø, cirka ti minutter.

Tips

Server pizzaen med Fredriks hvitløkmajones.
10-12 fedd hvitløk (som kokes fra kaldt vann to ganger, så den blir mør og mild), 2 eggeplommer, 3 dl solsikkeolje, 2 ss sitronsaft, salt og pepper. Mos hvitløken, rør inn eggeplommene og spe med sitronsaft og olje. Smak til med salt og pepper. (Kan stå i kjøleskapet under lokk i én uke).

Kilde: Fredrik Hald