NRK Meny
Laksepaté med gourmetsaus
Foto: www.tine.no

Laksepaté med gourmetsaus

Slik gjør du

Laksepaté
Skjær laksefileten opp i mindre biter og legg dem i en foodprocessor sammen med salt og kjør til laksen er grovdelt.
Ha i egg, fløte, melk, potetmel og kajennepepper og kjør til en glatt farse.

Legg halvparten av farsen i en smurt brødform (1 1/2 liter stor), legg på biter av crabsticks og tint spinat eller vårløkblader og fyll resten av laksefarsen over.

Dekk formen med aluminiumsfolie og stek patéen i vannbad i varm stekeovn (175 ºC) til den kjennes fast, 1 - 1 ½ time.

La patéen avkjøles i formen.
Oppbevares i kjøleskap til neste dag, skjæres i skiver og anrettes på serveringsfat.

Kremostsaus
Bland sammen alle ingrediensene og smak til med salt og pepper.
La sausen trekke natten over i kjøleskap.

Nypoteter med smør og vårløk
Kok små nypoteter med skallet på, ha en god klatt med meierismør på potetene når de er ferdige og dryss over finsnittet vårløk.
Serveres varme eller kalde til laksepatéen.

Kilde: www.tine.no