Foto: Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt / Alf Børjesson
Laksepai
(fire porsjoner)
125 g smør
200 g siktet hvetemel
2 ss vann
300 g røkelaks
300 g jarlsberg
½ ts salt
½ ts pepper
½ dl frisk dill
5 stk. egg
3 dl melk
Smuldre smør og mel, gjerne i en matprosessor. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La eventuelt deigen stå kaldt 1/2-1 time for å kjevle den ut eller du kan trykke den direkte ut i paiformen.
Prikk deigen med en gaffel. Stek bunnen ved 200 °C i 10-15 minutter til den er litt gyllen.
Skjær laksen i strimler og legg den på bunnen. Dryss over revet ost, dill og krydder. Hell over sammenpisket egg og melk. Stek paien i ca. 25 minutter til eggeblandingen er stiv.
Server gjerne med en salat og brød ved siden av.
Oppskrift fra Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt