Laks i ildfast form på kjøkkenbenken.

Restemiddag med poteter, laks og ost.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Lakseform

Har du rester av laks? Uansett hvilken type laks du har, så passer den godt til denne laksemiddagen.

Slik gjør du

Kok potetene møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og avkjøl potetene.

Skrell og finhakk løken. Grovhakk dillen.

Visp sammen egg, melk, fløte, salt og pepper.

Skrell potetene og skjær dem i 1/2 centimeter tykke skiver.

Smør en ildfast form og legg inn potetskiver, laks, hakket løk, ost og dill.

Hell over eggeblandingen og noen klatter smør. Stek i ovnen på 160 grader i cirka 30–40 minutter. Ta den ut av ovnen og la den stå litt.

Serveres med klaret eller brunet smør og grønnkålsalat med appelsin og granateple.

Tips

Frisk salat til lakseformen:

Kilde: Anders Samuelsson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE