Lise Finckenhagen

Lise Finckenhagen med laksecarpaccio og råkostsalat.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Laksecarpaccio

Lise Finckenhagen bruker laks i denne retten med rå fisk. Laksen kan eventuelt erstattes med ørret, tunfisk eller kveite.

Slik gjør du

Rens og kutt grønnsakene så fint du bare klarer. La dem ligge i iskaldt vann i kjøleskapet til servering, da blir de ekstra sprø. Hold rødbeten for seg så den ikke farger de andre grønnsakene.

Skjær laksen i tynne skiver og fordel skivene på fire tallerkener.

Visp sammen alle ingrediensene til sausen og dekk fisken med saus.

La grønnsakene renne av seg på kjøkkenpapir, tilsett koriander, litt olje og salt, og legg en god håndfull sprø salat på hver tallerken.

Laksefileten må være av topp kvalitet. Se gjerne om du finner Salma-laks. Det er vakumpakket laks med svært god kvalitet.

Tips

Bytt ut den sprøe salaten med finsnittet vårløk, granateplekjerner og frisk koriander som du drysser over lakseskivene.

Kilde: Lise Finckenhagen