Laster innhold, vennligst vent..
Laks
Foto: Marie Melgård / NRK

Laks på asiatisk vis

Laks på grønnsaker med en soyasaus. Oppskrift fra Morten André Tungesvik.

Slik gjør du

Soyanøttesmør
Kutt hvitløk og sjalottløk i små terninger, hell på soyasaus. Brun smøret på medium varme, til det blir nøttebrunt og skummende. Hell rolig over løk og soyablandingen.

Grønnsakene
Kutt grønnsakene i den størrelsen du vil ha dem. Begynn med å steke soppen i litt olje på medium varme. Etterfyll med olje viss du trenger det. Når soppen er gyllen i farge har du i resten av grønnsakene og stek i ca. 1 min.
Ha på salt i ønsket mengde.

Slik steker du laksen
Kutt laksen i skrå skiver på 45 grader, ta på salt og pepper. Stekes på medium varme til de blir gyllenbrune på bunnen og fortsatt litt rå på toppen. Stekes i ca. 4 min.

Når fisken blir lagt på grønnsakene vil varmen fra grønnsakene og fisken ettersteke fisken.

Tips

Om du vil ha poteter, ris eller for eksempel nudler til er det fullt mulig til denne retten.
Du kan også bruke en del olje i stedet for smøret i soyasausen. Da blir det et litt sunnere alternativ.

Kilde: Morten André Tungesvik