NRK Meny
Laks med ponzusaus

En enkel lakserett med god saus. Her pyntet med avokadomos og koriander.

Foto: Morten Andersen / NRK

Laks med ponzusaus

Som en forrett eller smårett, laks med ponzusaus tar garantert ikke lang tid å lage.

Slik gjør du

Skjær den rå laksen i tynne skiver. Rensk avokadoen og mos den lett. Bland inn litt sitron.

Lag ponzusausen ved først å smelte sukkeret og ha i soyasausen. Brun smøret til det blir nøttebrunt og bland det med sukkeret og soyasausen. Rasp til slutt litt ingefær i sausen.

Hell den varme sausen over de rå lakseskivene. La sausen ligge over laksen i et par minutter. Da vil laksen ikke oppleves rå, men mør og fin.

Plasser en god spiseskje med avokadomos oppå laksen. Dryss over frisk koriander. Pynt gjerne med kuttet vårløk, sukkererter og agurkskiver.

Kilde: Lars Erik Vesterdal