NRK Meny

Laks med pestogrønnsaker

Å lage middag i en fart er en hverdagsutfordring. Niklas Ekstedt lager pestogrønnsaker og steker laks på et kvarter.

Slik gjør du

Sett ovnen på 200 °C, varmluft.

Ha salt og pepper på laksen. Stek den i en stekepanne med skinnsiden ned i litt olje. Mens laksen stekes skjæres squashen i biter.

Skjær bort det midterste i auberginen, det har en litt vanskelig konsistens. Skjær opp resten. Legg squash og aubergine i en form. Ha over salt, olje og frisk timian. Sett formen i ovnen.

Skjær opp tomatene og legg dem på et stort fat. Ha på litt, salt , sukker og pepper.

Lag pesto ved å blande pinjekjerner, litt salt, gjerne gourmetsalt i en morter. Ha i halvparten av basilikumbladene, litt om gangen. Hell på tre spiseskjeer olje. Bland det i morteren til det har fått pestokonsistens.

Snu laksen i pannen.

Når grønnsakene er varme tas formen ut og tomatene og pestoen helles over. Bland godt. Pynt med litt frisk basilikum, legg på laksen og sitronbåter. Ferdig på et kvarter!

Tips

Flere oppskrifter: Niklas' mat

Kilde: Niklas Ekstedt i TV-serien Niklas' mat/SVT