Laks med nøtteskorpe

– Gullkantet hverdag, sier Lise Finckenhagen om fiskemiddagen som du ikke trenger mer enn en halv time for å få på bordet.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Laks med nøtteskorpe og yoghurtdressing

Vi ønsket oss en rask og sunn middag til hverdags. Lise Finckenhagen la nøtteblanding på laksen og laget mangosalat og yoghurtdressing mens fisken sto i ovnen.

Slik gjør du

Varm ovnen til 200 grader.

Kjør (hakk) nøtter og bladpersille sammen i en liten hurtigmikser. Hvor fint eller grovt du vil ha nøttene kan du velge selv. Bland nøttemiksen med salt, chili og olje.

Smør en mellomstor form (eller et lite stekebrett) med litt olje og legg på laksestykkene. Krydre lett med chiliflak, salt og pepper. Fordel nøttemiksen jevnt utover laksestykkene. Stek laksen i 12-14 minutter, eller til nøtteskorpen er gyllen og fiskekjøttet flaker seg ved et lett trykk.

Lag mangosalat og yoghurtdressing mens laksen er i ovnen.

Yoghurtdressing

Bland sammen yoghurt og finrevet/finhakket hvitløk til dressingen. Smak til med sitrussaft, salt, kvernet pepper og en klype sukker.

Server laksen med mangosalat og yoghurtdressing.

Tips

  • Oppskrift: Mangosalat med avokado og granateple
  • Ris eller nudler passer godt til laksen.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen», NRK P1+