NRK Meny

Laks med ingefærsaus

Ingefær og fisk! Det kan være mange grunner til at det er en god kombinasjon. Med aromatisk krydder til å piffe opp laksekotelettene, er denne retten en forlystelse. «Fremtidens rett» kaller Liv Grete Skjelbreid Poirée og Bent Stiansen denne hovedretten. De laget den i Kokkekamp.

Slik gjør du

Hakk frisk ingefær til sausen og fres den lett i smør.
Tilsett vin og kok inn til nesten sirupsaktig.
Hell i fiskekraft og kok inn igjen.
Tilsett fløte og kok videre til sausen får passe konsistens.
Smak til med salt og pepper. Rør inn en smørklatt til slutt.

Salt og pepre laksekotelettene og dryss på timian.
Stek dem i smør/olje over middels varme til gylne og gjennomstekte.

Skrell slangeagurk og del i to på langs. Fjerne kjerner og skjær i skiver.
Smørdamp skivene til de er myke.
Bland dem inn i sausen før servering.

Ha sausen med agurk som speil på varme tallerkener og legg de varme laksekotelettene oppå.

Kilde: Bent Stiansen i Kokkekamp 2001