Slik gjør du
Start med å krydre laksen med salt og pepar og legge den med skinnsida ned i eit god og varm steikepanne. Steik den til skinnet blir sprøtt. Skru ned varmen og lat laksen steike ferdig på den andre sida. Den må ikkje steike for lenge, då blir laksen tørr.
Eplesaus
Kok opp ein god fyldig eplejuice, gjerne laga av norske eple, i lag med fiskebuljong. Rør saman smelta smør og kveitemjøl i ei panne og ha i juicen og fiskekrafta. Lat sausen koke nokre minutt før du tilset crème fraîche. Smak til med salt og pepar. Ha i eit finkutta syrlege eple til slutt i sausen. Epleterningane skal vere små.
Ramslauk
Ha ramslauk blada i ein blender i lag med nøytral olje og litt salt. Smakar godt til både laks og andre rettar.
Servering
Server med kokte poteter og friske asparges. Aspargesen skal koke to minutt i lettsalta vatn. Kokar den for lenge, blir den slapp og smaklaus.
Tips
Ramslauk veks i store mengder langs kysten og kan skape himmelske smakar. Den bør plukkast før planten blomstrar.