Du trenger:
(4 personer)
600 g laksefilét
½ -1 dl stekeolje
150 g broccoli buketter
1 liten gulrot
2 dl purre/vårløk i biter
2 finhakkede hvitløkbåter
1 dl fiskebuljong/kraft
1/2 dl soyasaus
1/2 ts «Fem-krydder»- om du har
1/2 ts maisennamel
salt og pepper
Tilbehør: Ris, gjerne jasminris
Tips til risen: Surr risen i litt olivenolje og ha en fiskebuljongterning i kokevannet. Tilsett 1/2 dl grovhakkede hasselnøtter, pinjenøtter eller cashewnøtter når den er ferdig.
Slik gjør du:
Gjør klar alle grønnsakene. De skal renses og kuttes i strimler eller skiver. Broccolien deles i små buketter og stilken skjæres i skiver. Fiskefiléten skjæres i terninger cirka 3x3 cm, pass på at alle bein er fjernet.
Varm oljen i en stekepanne eller wokpanne til den er godt varm. Stek fiskebitene gylne og legg dem over på et varmt fat. Dryss litt salt og pepper over.
Stek raskt broccoli, gulrot, og purre 2-3 minutter og legg dem over fisken på fatet. Stek deretter løk og hvitløk to minutter. Tilsett soyasaus og fiskebuljong og jevne med maisennamel utrørt i litt kaldt vann. Smak til med «fem-krydder» ev salt og pepper.
I denne sausen kan du også ha i 1 ts revet frisk ingefærrot og ½ finhakket chili dersom du vil ha en sterkere saus. Hell sausen over fisken og grønnsakene. Fem-krydder er en kinesisk krydderblanding som du får kjøpt i internasjonale butikksenter. Det kan sløyfes eller du kan prøve andre krydder for eks. andre orientalsk krydderblandinger. Det finnes mange typer i handelen etter hvert.
Andre grønnsaker kan brukes. Velg gjerne et par hovedgrønnsaker og 2-3 smaksgrønnsaker.
Oppskriften er fra Eksportutvalget for fisk