Laks i brødpose

Laks servert på agurksalat med rømmesaus og rødløk.

Foto: Juliet Landrø / NRK

Laks i brødpose

Laks med agurksalat og rømmesaus med dill. Denne gangen har Lars Erik Vesterdal varmet laksen i vann fra springen. Først pakker han hvert laksestykke godt inn i plast. Og så har han laksen i pose med varmt vann.

Slik gjør du

Del opp fisken i stykker på 150 gram. Ha på salt, pepper og litt sukker.

Pakk fisken stramt inn i hver sin brødpose og knyt igjen. Legg dem i en ny brødpose og fyll posen med varmt vann fra springen. Ikke ha mer enn to fiskestykker i hver pose, da blir vannet for kaldt for fort. Vannet skal ikke være varmere enn at du kan holde fingrene under uten å brenne deg. La fisken ligge der i cirka 10-12 minutter.

Agurksalat

Rens en agurk fri for skall og kutt den i tynne skiver med en ostehøvel. Legg dette i en bolle og skvis over saften av en halv sitron og dryss på litt sukker. Kjør dill og olje sammen i en blender, sil oljen og bland dette sammen med agurken. La dette stå en times tid før serveringen.

Rømmesaus

Rør sammen rømme, saften av en halv sitron, litt salt, 1 teskje sukker og finkuttet dill.

Server laksen med agurksalat, rømmesaus og nykokte poteter.

Tips

Kilde: Lars Erik Vesterdal i radioprogrammet «Brønsj», NRK1