Laster innhold, vennligst vent..
Laks på einerfjøl

Laks med olivencrust bakt på einerfjøl.

Foto: Camilla Næss / NRK

Laks bakt på einerfjøl

Dag Tjersland baker laksestykkene på einerfjøler, noe som setter god smak på fisken. Prøv den med en lekker sommersalat.

Slik gjør du

– Alt du hugger ned i hagen trenger ikke nødvendigvis bli til ved. Neste gang du er ute med motorsaga, skjær til noen fjøler i stedet, sier Dag Tjersland. Einer setter god smak på maten og er super å bake laks på.

Einerfjøler og olivencrust

Ha alle ingrediensene til olivencrust i en kjøkkenmaskin og kjør dette glatt til en fin smete. Legg smeten på bakepapir og kjevle det ut i tynne lag som man kan kutte opp i samme størrelse som dekker laksen.

Ta laksestykkene ut av kjøl, sjekk trestykkene godt at de er rene og pene, lag gjerne en liten prøve om du ønsker å finne ut hvor mye smak treet gir, om ikke kan du legge trestykkene i vann slik at du får vannet ut tresmaken om den er for kraftig. Eller man kan smøre trestykkene i olivenolje.

Legg et laksestykke på hver fjøl. Legg så crusten på laksestykkene. Bakes i ovn på 170 °C til laksen er gjennomstekt. Hvis man liker en lett rå kjerne holder det med 10 -12 minutter i ovnen.

Server med en god og fargerik sommersalat.

Tips

Oliventre eller sedertre kan også brukes til denne retten.

Kilde: Dag Tjersland i TV-serien Hagen min