Lahori fisk

Fisken skal ligge i en godt krydret marinade før den stekes sprø i olje. 

Foto: rubicon/nrk

Lahori fisk

Denne godt krydrede torsken blir ofte servert hos familien Mir. Den gode kryddersmaken og den sprø konsistensen faller også i smak hos barna.

Slik gjør du

Vend fisken i hvetemel og sett den til side i 15 minutter.

Finhakk ingefær og kjør i en blender sammen med hvitløk. Tilsett sitronsaft og krydderne og bland godt. Tilsett kikertmel og bland videre. Ha i litt vann om nødvendig og bland til en tykk røre.

Dekk filetene med marinaden, og la alt hvile i 1 time i kjøleskapet.

Vend fisken i en tynn blanding av 2 ss hvetemel, 1 ss potetmel, og 2 ss kikertmel.

Stek i en wokpanne med olje til fiskefiletene er gyllenbrune og sprø.

Pynt med rød og grønn chili.

Kilde: Familien Mir i TV-serien «Familiekokkene»