Laster innhold, vennligst vent..

Lag mat sammen med barna

Nå når barna har koronafri, kan det være hyggelig å lage mat sammen. Vi har funnet fram noen oppskrifter som kan passe. Det kan kanskje være skummelt å utstyre barna med kniv for å kutte og hakke, men det er alltid noe de kan bidra med.

Muffins med forskjellige typer glasur

Barn elsker å pynte. Oppskrift på muffins nederst i artikkelen.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Smoothie

Det er kanskje ikke mer energi barna trenger akkurat nå, men dette er en enkel smoothie som smaker godt og er enkel å lage.

Flere oppskrifter på drikke

Barnas favoritt

Tomatsuppe og pasta er en favoritt. Denne krever litt hakking og kutting. Kanskje kan du la barna få prøve seg litt. Hvis ikke, får de bli med å finne fram ingrediensene og putte dem i gryta. Du trenger en base med løk, gulrot og hvitløk. Og du må ha en boks med tomater. Ellers kan du variere grønnsakene etter hva du har i huset.

Oppskrifter på suppe

Pølser med en vri

Dette er egentlig en oppskrift til halloween, men skumle mumier er kule hele året.

Pannekaker

De fleste barn elsker pannekaker. Den tykke amerikanske varianten er enkel å steke, og disse er litt sunnere med ekstra fiber. Du kan bruke en søt kjeks til kesamen i stedet for pepperkakesmulene som står i oppskriften.

Oppskrifter fra Ane Kjerstine Sandstad

Kylling

Alle vet at maten blir kulere når den serveres på spyd.

Med sukker på

Ingenting er bedre enn lukten av fersk gjærbakst som brer seg huset. Her kan du lage lubne deilige kringler med sukker på.

Mer søt gjærbakst

Salsa

Begynn å forberede fredagstacoen med en hjemmelaget salsa. Denne trenger koking, men det gjør den ekstra holdbar. Salsaen passer også godt som dipp til potetgull og nachochips.

Taco-oppskrifter

Aldri nok pynt

Muffins med flere forskjellige toppinger. Her er det bare å pynte i vei. Jo mer jo bedre.

Oppskrifter på cupcakes og muffins