NRK Meny
Normal

Lag iskremen selv til 17. mai!

På nasjonaldagens festbord er både kake og iskrem fast inventar. Hjemmelaget er alltid best, så hvorfor ikke lage iskremen selv? Her er oppskriftene.

Iskremfabrikken/Aschehoug forlag

DUKET TIL FEST: Jan og Eyvind Hellstrøm har vært iskrementusiaster fra ung alder, og tilbragte mye tid på onkel Arnes iskremfabrikk som barn. Til nasjonaldagen deler de tre av sine beste oppskrifter fra kokeboken «Iskremfabrikken».

Foto: Paul Paiewonsky fra "Iskremfabrikken" / Aschehoug forlag

Det blir ikke 17. mai uten iskrem, pavlova og jordbær på dessertbordet!

Fra boken Iskremfabrikken (Aschehough 2011) deler brødrene Jan og Eyvind Hellstrøm tre favoritter til 17. mai-feiringen. Matblogger Trine Sandberg og NRKs egen Lise Finckenhagen plukker også ut sine beste iskremoppskrifter.

Del dine beste 17.mai-desserter via emneknaggen #nrk17mai og få bildene dine på NRKs grafiske instagramkart!

Jordbær-yoghurtis

Iskremfabrikken/Aschehoug forlag

Yoghurtis er iskremens sunnere lillebror. Denne friske varianten er enkel å lage og kommer i mindre porsjoner.

Foto: Paul Paiewonsky fra "Iskremfabrikken" / Aschehoug forlag

Pavola pasjon

Iskremfabrikken/Aschehoug forlag

Pavlovaen er en klassiker på nasjonaldagen og er nydelig kombinert med pisket krem og frisk sorbet.

Foto: Paul Paiewonsky fra "Iskremfabrikken" / Aschehoug forlag

Whisky issoufflé

Iskremfabrikken/Aschehoug forlag

Hellstrøm-brødrene foreslår en luftig og smaksrik issoufflé, tilsatt whisky og krokandryss.

Foto: Paul Paiewonsky fra "Iskremfabrikken" / Aschehoug forlag

Iskake med marengsbunn

Iskake med marengsbunn fra Trines Mat

Hvorfor velge mellom kake og is? Matblogger Trine Sandberg foreslår en frisk, litt syrlig og samtidig søt iskremkake til nasjonaldagen.

Foto: Trine Sandberg

Iskrem uten egg

Iskrem med knuste bringebærdrops

Det er kun fantasien som setter stopper for hva du kan tilsette iskremen. Iskrem med knuste bringebærdrops er Lise Finckenhagens personlige favoritt.

Foto: Tone Rieber-Mohn

Se også: