Det er ikke lenge siden han sto på pallen i Stockholm da Bocuse d’Or Europa gikk av stabelen.
Bronsen var grei skuring, og i januar satser han på å komme helt til topps når hovedkonkurransen i Bocuse d’Or arrangeres i Lyon. Ørjan Johannessen må bare en liten tur hjem til Bekkjarvik på Austevoll for å lage kokebok.
– Jeg har lyst til å vise andre hva vi holder på med her, og hva jeg har vokst opp med. Det blir spennende i oktober når boka kommer, sier kokken før han gjør klart til dagens fotografering.
Her finner du drinkoppskriftene
Kokebokfotografering på hjemmebane
Det hakkes agurk, og skjæres grapefrukt. Sukkerlaken justeres, og bringebær legges i glass. Flere drinker skal få plass i kokeboka til Norges for tiden beste kokk.
I andre etasje til gjestgiveriet på den idylliske øya sør i Hordaland gjøres det klart til billedtaking. Lyset testes, og glassene pyntes med bær og sprudlevann. Og selv om dagens tema er drinker, skal også boka inneholde andre fristelser.
– Det blir enkel mat og rene råvarer som alle kan lage, forteller Johannessen.
I januar skal han for andre gang forsvare Norges ære i Bocuse d’Or, og denne gangen går han for gull.
Ser for seg å bli mentor
– Hvis det blir topp tre så er jeg fornøyd, men jeg går for gull.
– Hva skal du gjøre når du er ferdig med å konkurrere da?
– Si det, jeg har konkurrert i ti år nå, men det er viktig å dele det man har erfart, og prøve å hjelpe neste deltaker på best mulig måte.
Bocuse d’ Or går av stabelen i Lyon 25.-27. januar, forrige gang Johannessen deltok ble han nummer tre.
Og har du lyst til å lage drinker finner du oppskriftene her.